Juniorka se snažila, na Kladno ovšem nestačila ani na domácím ledě

Zlínští mladíci se s těmi kladenskými utkali v sobotu na venkovní půdě, kde Rytířům podlehli těsně 4:5. Svěřenci Zbyňka Mařáka tak toužili neúspěch napravit a Středočechům předešlou prohru oplatit. To se jim ale bohužel nepodařilo. Kladno si odvezlo z Baťova města tři body za výhru 4:2.
30.kolo, st 21.12.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kladno
2:4
(1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. Karafiát (Miko), 58. Budil (Váňa, Horváth) – 7. Schildhabel (Keszi), 12. Kubík (Schildhabel), 52. Patyk (Keszi), 54. Kučera (Patyk). Rozhodčí: Kika, Vaněk – Wesley, Holibka. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.

Huf – Dluhoš, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos "C", Gazda "A", Kolařík – Kotek, Hefka, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Dvořáček, Strmiska, Stiksa, Horváth

Stahl – Havelka "A", Kiml, Cibák, Chládek, Kučera, Zelingr – Vach, Kubík, Patyk "C", Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel "A", Řepka, Husarik, Keszi, Kučera, Čermák

Začátek utkání patřil jednoznačně Kladenským, kteří od prvních chvil zásobovali Hufa několika střeleckými pokusy. Domácí brankář sice ve velkých šancích vychytal Patyka s Kubíkem, ovšem po akci Vincenta Kesziho zakončenou přesnou střelou Křešimíra Schildhabela už kapituloval. Ovšem z vedení se Rytíři radovali pouze 99 sekund, než v přesilovce srovnal Jiří Karafiát.

I nadále se ovšem museli žluto-modří bránit, krásné akce předváděli již zmiňovaní Petr Patyk s Adamem Kubíkem a druhý jmenovaný nakonec jednu z mnoha šancí proměnil. To když ve 12. minutě dokázal rychle objet branku a zasunout do ní kotouč, než se domácí brankář stihl přesunout od tyče k tyči.

Do prostřední dvacetiminutovky ševci nastoupili úplně jinak než do té první a najednou začali Rytíře přehrávat. Nejvíce byli vidět agilní Miko s Karafiátem, kteří se dostali do nejslibnějších příležitostí, ovšem Stahla v hostující brance překonat nedokázali. Žádná branka tak k vidění nebyla a zdálo se, že na diváky čeká velmi zajímavá závěrečná část utkání.

Obrázek hry nebyl nikterak ofenzivní, naopak nikdo nechtěl udělat chybu a bojovalo se o každý centimetr ledu. I přes to se ale hokejisté jednoho či druhého týmu v šancích vyskytovali. Stahla zblízka nedokázal překonat Hefka, zatímco Huf vychytal Kesziho nebo Schildhabela.

Následně se ovšem utkání zlomilo, když Zlínští nabídli Kladenským dvě přesilové hry po sobě a hosté je obě dokázali zužitkovat. Nejprve kapitán středočeského celku Petr Patyk s notnou dávkou štěstí dokázal překonat Hufa, aby se totéž o chvíli později povedlo Michalu Kučerovi. I když ševci prohrávali o tři branky, závěr byl velmi zajímavý. Nejprve ve dvojnásobné početní převaze ranou od modré snížil Radim Budil a v čase 58:51 Hefka nastřelil tyčku! Více už toho ale mladí ševci nestihli a pozápasová radost tak patřila Kladenským.

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (PSG Zlín): "Soupeř výborně bruslil, přesto si myslím, že jsme se mu po většinu času dokázali vyrovnat. V některých chvílích jsme jej dokonce přehrávali. Hosté byli na rozdíl od nás ve svých šancích efektivní a také měli více štěstí. To nám naopak v některých momentech chybělo. Krom toho jsme nedokázali v rozhodujících okamžicích pohlídat pár jejich nejlepších hráčů."